Airconditioning

Klimaatregeling is niets nieuws: de kachel aan in de winter, het raam open voor frisse lucht. De eenvoudigste vorm van  klimaatbeheersing. Airconditioning doet eigenlijk precies hetzelfde, alleen veel beter, nauwkeuriger, comfortabeler én gezonder.

Met airco kunt u altijd en overal het klimaat realiseren waarin u zich het prettigst voelt. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid. Moderne airco-systemen leveren schone, gezonde, gekoelde lucht, ontvochtigen de lucht en voorkomen schimmelvorming. Dit alles zonder tocht en zonder lawaai.

Kortom, met airconditioning voelt u of voelen uw personeel en klanten zich prettiger. Met alle voordelen van dien. Want wie zich fit voelt, is creatiever en productiever. En hoeveel plezieriger is het niet toeven in een winkel, café, restaurant of hotel met airconditioning, zeker in de zomer...

Omdat wij voor de beste kwaliteit en het mooiste design gaan, is Daikin onze prefered supplier. De foto’s die u op deze website ziet zijn allen © Daikin.

Daikin-smll

 

Foto-4

Het principe van airco
Alle airconditioners werken in principe hetzelfde en bestaan uit een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel zuigt de binnenlucht aan. Na eerst een stoffilter te zijn gepasseerd, wordt die lucht gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het airco-systeem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na afkoeling wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte ingeblazen. Op de juiste temperatuur en in de juiste richting. Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door het buitendeel geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht. Vervolgens wordt het koudemiddel weer naar binnen gevoerd en begint de koelcyclus opnieuw. Ook zijn alle airco's in warmtepomp-uitvoering leverbaar: een energiebesparende methode om zowel te koelen en te verwarmen middels uw airco.